Lohi-voileipäkakku

 

 

Tästä kakusta ei löytynyt kuin tämä yksi kuva. Tämä oli mun ensmmäinen lohi-voikkarini. Älyttömästi tuli tästäkin kehuja.🙂

Ohje on äitipuoleni reseptiarkistosta:

1 vaalea vuokaleipä, 1 tumma

Täyte 1:

1 tölkki lohta tai tonnikalaa (minä käytin kalatiskin lämminsavulohta 200g)

1dl kermaviiliä tai creme fraischea

1dl kurkkuraastetta

Hienonnettua tilliä

2rkl majoneesia

Suolaa, pippuria

Täyte 2:

150g katkarapuja

0,5dl kermaviiliä tai creme fraichea

2rkl majoneesia

Hienonnettua tilliä

Suolaa, pippuria

 

1) Valmista täytteet

2) Leikkaa leivät pituussuuntaan n.1cm viipaleiksi. Poista kuoret. Kostuta viipaleet laimennetulla sitruunamehulla.

3) Levitä puolet kalatahnasta alimmalle leivälle. Tee toinen kerros katkaraputahnasta ja kolmas jälleen kalatahnasta.

4) Kääri kakku kosteaan voipaperiin, laita paino päälle ja nosta jääkaappiin (mieluiten yön yli).

Levitä kakun päälle majoneesi-kermaviili(tai creme fraiche) sekoitus (esim 2dl majoneesia, 0,5dl kermaviiliä). Koristele katkaravuilla, kurkkuviipaleilla, sitruunaviipaleilla, tillillä, graavilohella, ruohosipulilla, salaatilla jne jne.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s