Prinsessan 1v kakku

 

Tässä kakussa oli muistaakseni vadelma-valkosuklaatäyte. Tein toiseen kerrokseen valkosuklaatäytteen ja toiseen vadelmatäytteen. Alempi kakku on 24cm ja ylempi taitaa olla 15cm.

Valkosuklaatäyte (joka riitti molempien kakkujen toiseen väliin):

1,5 purkkia flora vispiä

1 Levy (100g) Fazerin valkoinen leivontasuklaa

Sulata valkosukaa mikrossa välillä sekoittaen. Jäähdytä pöydällä tai jääkaapissa huoneenlämpöiseksi. Vatkaa flora vispi ja kaada huoneenlämpöinen suklaa joukkoon reippaasti sekoittaen.

Ja vadelmatäyte:

1,5 purkkia flora vispiä

250g pakastevadelmia

1/2 dl Sokeria

2 Liivatelehteä

Keitä vadelmat (voit lisätä max.puoli desiä vettä) ja sokeri muhjuksi. Survo keitetyt vadelmat siivilän läpi jotta kivet jäävät siivilään. Pistä juuri siivilöimäsi neste takaisin huuhdottuun kattilaan ja kiehauta, lisää sinne liotetut liivatelehdet. Ota pois levyltä ja jäähdyttele huoneenlämpöön. Vatkaa flora vispit ja lisää huoneenlämpöinen vadelmaneste tämän joukkoon.

Kostutukseen käytin maitoa vaniljasokerilla maustettuna. Kostutus tehdään ruokalusikkaa apuna käyttäen ja kakkuahan kostutetaan vain muutamia ruokalusikallisia per pohja, varsinkin jos kakku on yön yli jääkaapissa.

Pursotukset on värjättyä flora vispiä ja kukat ovat itse värjäämääni sokerimassaa. Värjäsin ne pastaväreillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s