Hauskat laatat

Tällaisia tein tosiaan poikani ristiäiskakkua varten. Mulla oli käytössä tämä Confetin massa. Päätin käyttää valkoista, sinistä ja tuollaista turkoosia/mintunvihreää/päätäitse väriä. 🙂 Värjäsin massat siis itse.

Tarkoitus oli tehdä vähän ruutulippumainen vaikutelma näistä, mutta teinkin niin litteän kakun ettei siihen mennyt näitä kuin yksi kerros. :/ Neliömäisen/suorakulmion muotoiseen kakkuun näistä sais ihanan kakun päällisen!

Massaa meni about 600g kun erittelin sen kolmeen osaan. Yhden jätin valkoiseksi, yhden värjäsin tällä taivaansinisellä Confetin pastavärillä, toiseen sekoitin tätä taivaansinistä ja tätä sitruunankeltaista pastaväriä. Massaan lisätään pastaväriä hammastikulla ihan vähän ja muovataan kunnes väri on tasainen. Jos jää liian haileaksi, väriä lisätään. Omasta mielestäni aina tulee parempi tulos kun itse värjää! 🙂

Kaulin ja työstin sitten massat yksitellen näin: Kauli valkoinen massa n.4mm paksuiseksi, leivinpaperin päällä. Leikkaa viivottimen ja veitsen avulla pitkittäin ja poikittain samankokoisia, viivottimen pään levyisiä neliöitä. Tee näin vain kaulitun massan toiselle puolelle sillä toista puolta tarvitset vielä. Vedät siis ensin pystysuorat kaistat laittamalla viivottimen pystysuoraan massan päälle makaamaan ja vedät veitsellä sen molemmin puolin, siirrät viivottimen pykälän sivuun ja leikkaat lisää. Sama myös vaakasuoraan. Varmistin kyllä ennen tätä että mahtuuhan tähdet ja nallet neliöiden sisään. Toiselle puolelle massaa painoin kuusi tähteä ja kuusi nallea. Neliöitä tarvitsin 24kpl. Tein näin jokaiselle kolmesta massasta ja voila! minulla olikin 3×6 eriväristä nallea, 3×6 eriväristä tähteä ja vielä 3×24 eriväristä neliötä. Sutaisin siveltimellä jokaiseen neliöön hieman vettä (todella vähän!!) ja liitin nallet ja tähdet aina erivärisiin pohjiin. Näitä nalleja ja tähtiä voisi liimailla ihan vaikka kekseihin pienellä määrällä vettä, vink vink. 🙂 Tai shakkilautaa jne, vaihtoehtoja löytyy!

Kuivatin näitä päivän verran ja lisäsin kakkuun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s