Kalamieskakku

Tein tällaisen kalamieskakun tutun kolmekymppisille. Hän on siis innokas kalastaja muunmuassa. Lopputuloksesta ei ole kuvaa sillä lähetin koristeet ja kakun erikseen ja ohjeistin laittamaan koristeet kakun päälle hetkeä ennen tarjoamista.🙂 Hieman tässäkin kävi niin kuten kuvista näkyy, että ensin kalamies istui selkä suorana ja lopulta vaan makasi veneessä.😛 No kesän helteet ja kosteus sen osittain tekivät sillä nämä saivat kuivua muistaakseni viikon eivätkä vaan kuivuneet koskaan. Nyt tiedän paremmin ja enää ei tule ongelmia.😀

Kakku on tehty kolmesta vaaleasta kääretorttupohjasta 24cm irtopohjavuokaan. Täytteeksi oli toivottu mansikkaa, ja koska tein tämän keskikesällä, tein täytteen ihan tuoreista mansikoista!

Täyte:

500g tuoreita mansikoita

2 flora vanillaa

vaniljakreemijauhetta

En muista oliko tässä kakussa mansikkamarmeladia, mutta jos ei ollut niin se kuitenkin sopii tähän oivasti!

Kostutukseen muumilimua

Koristeluun 3 flora vispiä ja sinistä pastaväriä

Vatkaa flora vanillat kunnolla ja lisää niihin vaniljakreemijauhetta jotta vaahto paksuuntuu entisestään. Survo tuoreet mansikat ja sekoita vaahtoon. Leikkaa kääretorttupohjat irtopohjavuoan renkaan avulla kolmeksi pyöreäksi palaksi ja laita ensimmäinen pohja renkaan sisälle halutulle tarjottimelle. Kostuta muumilimulla. Levitä mansikkamarmeladi pohjan päälle. Kaada puolet mansikkavaahdosta päälle ja tasoita. Siirrä seuraava pohja päälle, kostuta, laita marmeladi ja loput mansikkavaahdosta. Laita vielä viimeinenkin pohja päälle, kostuta ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Vatkaa 3 flora vispiä ja värjää vaahto hammastikun avulla (siis pastaväriä otetaan hammastikulla ihan pieni määrä) siniseksi. Irrota irtopohjavuoan rengas kakusta, silottele reunoja vaikka nuolijalla ja levitä siisti kerros vaahtoa kakun päälle ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi. Ota taas jääkaapista ja nostele nuolijalla vaahtoa kakun päälle ja reunoille hieman kuin ”kauhoisit” sitä. Laske, käännä ja nosta nuolijaa jotta saat aikaan epätasaisuuksia ja pieniä pyörteitä ja vaahtopäitä. Varsin helppoa! Tee näin läpi koko kakun ja sinulle on hieno meri tai järvi. Päiviä ennen tätä kaikkea olin tehnyt jo koristeet sokerimassasta ja marsipaanista ja maalannut ne. Sitten ne on helppo vaan asetella kakun päälle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s