Nougat kakku

Ah niin ihanan norsukakun sain tehdä synttäreille.🙂 14 Vuotiaalle aika ”lapsellinen” kakku mutta tää oli joku perheen oma vitsi. Alunperin tarkoitus oli maalata koko norsu mutta kas kun aika kävikin lyhyeksi niin päädyin tällaiseen ratkaisuun.

Sankari itse toivoi täytteeksi nougaata joten kokeilin täytettä jota en ole aiemmin käyttänyt. Patukan tiesin jo koska oon himoinnut niitä aina (yksi nougatholisti täällä hei)!

Pohja:

2 vaaleaa kääretorttupohjaa

Täyte:

4 flora vispiä

8 maraboun dubbel nougat patukkaa

Kostutukseen maitoa vaniljasokerilla makeutettuna

Koristeluun:

5 flora vispiä

250g valkoista sokerimassaa

250g vaaleanpunaista sokerimassaa

Tomusokeria

Ripaus luovuutta.🙂

Leikkaa 26cm irtopohjavuoan renkaan avulla kääretorttupohjista renkaan sisälle mahtuvat palat. Älä heitä ylimääräisiä osia pois sillä tarvitset niitä! Sulata 4 nougatpatukkaa mikrossa tai lämpimässä vesihauteessa ja laita toiset 4 patukkaa pakastimeen. Anna sulatetun nougaan jäähtyä huoneenlämpöön. Vatkaa 4 flora vispiä ja jaa vaahto puoliksi kahteen kippoon. Sekoita tehosekoittimella toiseen kippoon sula suklaa. Raasta pakastetut patukat toiseen kippoon (ota yksitellen pakkasesta etteivät ehdi pehmetä pöydällä). Aseta irtopohjavuoan rengas tarjottimelle johon kakun haluat. Laita ensimmäinen kakkupohja sen sisälle ja kostuta se. Levitä toinen vaahto pohjan päälle (sama se kumpi, minulla oli tuo sulatettu osuus alla ja rouhe päällä kuten kuvasta näkyy). Nyt leikkaa pohjien ylijäämäpaloista keskikerrokseen pohja. Pientä palapeliä.😉 Kostuta se ja levitä toinen vaahto päälle. Laita viimeinen, ehjä pohja päälle ja kostuta sekin. Pistä kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Kun kakku on jähmettynyt muutaman tunnin, irrota kakku irtopohjavuoan renkaasta veitsen, lastan tms. avulla ja nosta rengas varovasti pois. Siisti kakun reunoja sileäksi vaikka veitsellä tai lastalla. Vatkaa 2 flora vispiä ja levitä ne sileästi kakun päälle ja reunoille. Laita kakku jääkaappiin. Kauli valkoinen sokerimassa (käytä apuna tomusokeria), mittaa irtopohjavuoan renkaan avulla oikea koko. Leikkaa massa valmiiksi n. 2cm leveämmäksi kuin rengas näyttää. Siirrä se kakun päälle. Vatkaa loput flora vispit ja pursota ne kakun reunoille haluamallasi tavalla. Norsun tein tulostamalla netistä norsun kuvan, leikkaamalla sen ääriviivoja pitkin ja asettamalla sen kaulitun vaaleanpunaisen sokerimassan päälle. Siitä oli helppo leikata ja siirtää se sitten kakun päälle. Kukkiin minulla oli kukkamuotit ja nimeen sekä numeroihin minulla oli myös muotit joihin käytin candy meltsejä. Kaikkia saa Confetista.🙂

Njam njam miksen päässyt maistamaan tuota???

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s