2 suklaan kakku (hää)

Kurjaa, ei ollut tosta isoimmasta hääkakusta muuta kuin tää yksi kuva. No tässä näkyy sitten koko kakkupöytä.🙂

Koristelu oli varsin helppo tässä: valkoista sokerimassaa pohjalle ja toffeen väristä sokerimassaa josta tein nuo köynnökset ja lisäsin Confetin ruusunlehtimuoteilla noi erikokoiset lehdet. Itse asiassa noissa kaikissa kakuissa on käytetty samoja ruusunlehtimuotteja.🙂

Tämä oli siis 24 tai 26cm irtopohjavuoan avulla tehty (en kuollaksenikaan muista kumman kokoinen tuo oli mutta ei sillä ole niin merkitystä).

Tähän kakkuun meni 3 tummaa kääretorttupohjaa, leikkasin niistä irtopohjavuoan avulla oikeankokoiset pyöreät palat.

Täyte:

1 levy (muistaakseni 250g) fazerin maitosuklaata (huom! leivontasuklaata, löytyy leivontahyllystä)

2 levyä fazerin tummaa leivontasuklaata, muistaakseni 100g per levy.

4 flora vispiä

maitoa

vaniljasokeria

Paloittele tumma suklaa ja maitosuklaa omiin erillisiin kippoihinsa ja sulata mikrossa välillä sekoittaen (tai vaikka vesihauteessa jos on kärsivällisyyttä). Laita jääkaappiin tai kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Pitää olla huoneenlämpöistä joten jos laitat jääkaappiin niin sekoittele ja kokeile välillä. Vatkaa flora vispit ja erottele ne 2 eri kulhoon. Ota huoneenlämpöiset suklaat jääkaapista. Kaada tumma suklaa pikkuhiljaa flora vispin sekaan kokoajan sekoittaen. Tee samoin toiselle suklaalle ja näin sinulle jää 2 suklaavaahtoa joista toisessa on tummaa ja toisessa maitosuklaata. Laita jähmettymään jääkaappiin. Täytä kakku kostuttaen ensin vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja lisää ensimmäiseen (eli pohjimmaiseen) kerrokseen tummasuklaa vaahto ja toiseen kerrokseen maitosuklaavaahto.

Minä täytin kakun irtopohjavuoan reunuksen sisälle koska kun se on ollut hetken jääkaapissa niin se tuntuu pysyvän paremmin kasassa. Otan renkaan pois, levittelen flora vispiä kakun päälle ja reunoille mahdollisimman tasaisesti ja laitan taas jääkaappiin jähmettymään (nyt siis ilman mitään reunuksia). Lopulta kaulin 750g valkoista sokerimassaa niin suureksi että se menisi 2 kertaa kakun päälle ja nostin sen sitten paikalleen (tämä on hankala kohta). Leivinpaperia, ylimääräisiä käsiä, tomusokeria, kaulimen ympärille rullaamista ja kaikkia kikkoja käyttäen jos saat sen repeilemättä ja ryppyilemättä niin olet mestari!😀 Sokerimassa venyy ja vanuu aika hyvin joten sitä voi nätisti silitellä ja venytellä paikalleen. Sitten vaan koristelee kuten haluaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s