Mansikkakakku (hää)

Kuvan ottanut Toni Laurila (Tonipic)

Tämä oli toinen kakku siskoni häihin. Vielä on päivittämättä isoin kakku. Tämä oli siis keskimmäinen.🙂 Kaikki eri makuisia niin jokaiselle sai jotain.🙂

Tässäkin kakussa valitettavasti näkyy jo sulamista, tuo sokerikuorrutuksen epätasaisuus kertoo siitä…😦 En tajunnut ottaa kakuista kuvia ollenkaan kotona ja juhlapaikalla ollessaan ne tosiaan sulivat näin hieman…:/

Pohja on vaalea kääretorttupohja, joita tein 3 pellillistä ja leikkasin 18cm irtopohjavuoan avulla pyöreät palat.

Täyte:

500g mansikoita (tähän meni pakastemansikoita mutta tuoreitakin voi toki käyttää jos sattuu löytymään)

2 flora vanillaa

Mansikkamarmeladia

Vaniljakreemijauhetta

Perunajauhoja

Sokeria

Desi vettä

Kostutukseen käytin muumilimua, tähän ei mene siitä edes puolta pulloa

Tarvitset vielä 1 flora vispin kakun reunoille levitettäväksi ja jos käytät sokerimassaa tai marsipaania kuten minä niin niitäkin kannattaa ostaa ihan reilulla kädellä. Tähän meni 500g valkoista sokerimassaa ja 250g toffeen väristä sokerimassaa (josta tosin ei mennyt kaikkea tuohon koristeluun). Tomusokeri auttaa sokerimassan kanssa. Jos teet pelkät kermapursotukset niin varaisin 4 flora vispiä lisäksi.

Keitä mansikat veden kanssa kunnolla pehmeiksi ja muhjuisiksi. Lisää maun mukaan sokeria. Sekoita perunajauhoja kylmään veteen lasissa ja kaada mansikkakeitokseen. Keittele hetken aikaa ja jos seos on liian löysää niin tee perunajauhoseos uudestaan ja keittelee taas hetken aikaa. Luulisin että puoli desiä perunajauhoja riittänee. Seoksen täytyy olla paksumpaa kuin kiisseli jotta se pysyy kakun välissä. Jäähdytä mansikkakiisseli vesihauteessa. Vatkaa flora vanillat ja sekoita jäähtynyt mansikkakiisseli mukaan vatkaimella. Lisää vaniljakreemijauhetta jotta seos paksuuntuu ja vaniljaistuu hieman lisää. Aseta yksi leikattu kakkupohja irtopohjavuoan renkaan sisälle (ilman vuoan pohjaa) halutulle tarjottimelle ja kostuta muumilimulla. Levitä mansikkamarmeladi tasaisesti pohjan päälle. Lisää puolet mansikka-vispiseoksesta. Toista seuraavassa kerroksessa. Muista kostuttaa myös päällimmäinen pohja. Kannattaa kostuttaa alimmaista pohjaa vähiten ja ylimmäistä eniten jotta kosteus leviää sopivasti.

Laita kakku jääkaappiin tunniksi. Vatkaa flora vispi, irroita irtopohjavuoan reunus kakun ympäriltä ja levitä flora vispi tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja kauli sokerimassa niin isoksi kuin saat (täytyy siis olla isompi kuin  kakun päälliosa+reunat jotta on vähän muotoiluvaraa). Yleensä kaulin leivinpaperin päällä ja käytän apuna tomusokeria ettei massa tartu jokapaikkaan. Sitten vain asetat kaulitun sokerimassan kakun päälle ja alat silittelemään sitä paikoilleen. Jos repeää tai rypistyy niin korjaat tilanteen koristeilla. :) Isompia kakkuja alkaa olla paljon hankalampi tehdä kun sokerimassa pitää saada kaulittua niin isoksi että sitä on jo vaikea käsitellä. Joskus olen helpottanut työtä niin että teen vain kakun päälliosan sokerimassasta ja reunoille pursotan kermat. Paljon helpompaa, siistimpää ja silti näyttävää. Ihan vinkkinä vaan ensikertalaiselle…😛

Omat koristeet olen tehnyt lehtimuoteilla joita saa esim. Confetista ja nuo pallurat pyörittelin pikapikaa itse.🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s