Viikunakakku (hää)

Tämä kakku on yksi kolmesta hääkakuista jotka menivät siskoni häihin. Tämä on se pienin.🙂

Kuva ei ole muuten itse ottamani vaan Toni Laurila on ottanut tämän (niin tai siis Toni on ottanut tuon ylhäällä olevan kuvan koko kakusta, muut kuvat tässä on mun ottamia).

Elikkäs tämä on 15cm kakku.

Pohja on vaalea kääretorttupohja josta on leikattu 3 pyöreää palaa 15cm irtopohjavuoan avulla.

Täyte on todella yksinkertainen:

1 lasipurkki st.dalfourin viikunahilloa (figues)

2 Flora vispiä tai kermaa

Hieman sokeria

Kostutukseen maitoa johon sekoitettu vaniljasokeria

Tarvitset flora vispin myös reunoille jos aiot laittaa sokerikuorrutetta kuten minä. Jos teet pelkät pursotukset niin kermaa/flora vispiä kannattaa varata muutama.

Leikkaa 3 pyöreää palasta irtopohjavuoan avulla. Kasaa kakku irtopohjavuoan sisälle(ilman pohjaa, käytät siis vain rengasosaa/voi kasata myös vaan tarjottimelle). Vatkaa kerma/flora vispi, lisää hieman sokeria. Aseta ensimmäinen pyöreä pohja irtopohjavuoan renkaan sisälle. Kostuta se vaniljamaidolla. Levitä viikunahillo tasaisesti pohjalle. Lisää kerma. Toista toisessa kerroksessa. Muista kostuttaa myös ylin pohja. Laita jääkaappiin tunniksi niin jähmettyy kivasti muotoonsa. Ota pois jääkaapista, ota rengas pois ja lisää kakun päälle ja reunoille vielä 1 flora vispi niin sileästi ja siististi kuin mahdollista. Tässä vaiheessa laitan kakun taas jääkaappiin ja alan kaulita sokerimassaa leivinpaperin päällä (kannattaa käyttää tomusokeria apuna). Kun sokerimassa on niin iso lätty että se menisi noin 2 kertaa kakun päälle niin uskallan asetella sen kakun päälle. Se venyy hieman jos sitä hennosti silittelee ja laittelee niin ettei reunoille jää ryppyjä. Tämä vaatii pitkää pinnaa ja ekalla kerralla ei koskaan onnistu täydellisesti kun ei vielä tiedä tarkkaan miten homma toimii (repeämiä voi silti peitellä, pitäisi tehdä siitä oma artikkeli joskus)!

Ruusujenteko ohjeita voisit katsella vaikka täältä. Yksi mun lempiblogeista.🙂

Tämä kyseinen kakku (ja ne 2 muuta jotka tänne aion päivittää) joutuivat olemaan 34 asteen kuumuudessa ja hääpaikalla ei ollut tilaa jääkaapissa joten kuvassakin näkyy jo pientä epätasaisuutta kakussa (kotona oli ihan sileä vielä) ja kakut alkoivat erittää nestettä lautasille, mutta minkäs teet (voikreemiä olis voinut laittaa reunoille mutta olen saanut siitä niin huonoa palautetta etten halunnut pilata kakun makua).:/ Kehuja ne silti sai ja hyviä ne olikin kun pääsin kerrankin ite maistelemaan.🙂

Vielä muutama kuva kun tästä löytyikin enempi kuvia:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s