Persikka hyydykekakku

Tämä on se kolmas kakku työpaikan pippaloihin. Maistoin tätä myöhemmin ja huomasin että sokeria pitäisi laittaa reilummalla kädellä koska makeus hieman katoaa hyydyttäessä. Olihan tuo silti ihan hyvää.😛

Pohja (24cm irtopohjavuokaan):

10 digestive keksiä

n. 35g kirnuvoita

 

Täyte:

Iso persikkasäilyketölkki (puolikkaita eldorado 820g/480g)

4 dl kermaa (tai mitä tahansa vispautuvaa, itse käytän usein flora vispiä mutta kuohukermassa on ehkäpä parempi maku!)

1 maitorahka

Sokeria (oman maun mukaan ja vähän reilumminkin koska hyydyttäessä makeus hieman katoaa)

Vaniljasokeria

1/2 dl sitruunamehua tai vettä

4 tl liivatejauhetta

 

Murskaa keksit sauvasekoittimella tai millä tahansa mitä talosta löytyy! Sulata voi ja sekoita keksien sekaan. Vuoraa irtopohjavuoan reunat ja pohja leivinpaperilla. Kaada keksiseos pohjalle ja taputtele tasaiseksi. Leikkaa persikoista siivuja ja asettele ne irtopohjavuoan reunalle haluamallasi tavalla. Liimautuvat kyllä hyvin kiinni leivinpaperiin. Vatkaa kerma, lisää siihen maitorahka yhä sekoittaen. Survo persikat sauvasekoittimella ja sekoita kerman joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla oman maun mukaan, mutta tosiaan hieman reilummalla kädellä! Kiehauta sitruunamehu (tai vesi) ja lisää liivatejauhe. Sekoita kunnes jauhe on kokonaan sulanut (äläkä pidä liedellä enää jos teet kattilassa!!). Jäähdytä liivateseos huoneenlämpöön ja sekoittele välillä. Sitten voit lisätä sen ohuena nauhana persikka-kerma vaahtoon, mieluiten sähkövatkaimen avulla. Kaada seos vuokaan ja anna olla jääkaapissa yön yli. :)

Siinä vielä pohjakuvaa:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s