Juustokakku

Tämän ohjeen löysin jostain netistä jo aikoja sitten ja kirjoitin sen vaan ylös. Enpä tietenkään löydä enää sitä ohjetta mistä se oikeasti oli!:/

Muunsin tätä pikkiriikkisen. Tämä on uusin kokeiluni, paljon on tässä välissä vielä päivitettävää, mutta tämä oli niin superhyvää ettette usko ennenkuin kokeilette itse!!! Oli siis pakko laittaa tämä tänne välittömästi.😀

Pohja:

100g Voita

1 dl Sokeria

1 Muna

2 1/2 dl Vehnäjauhoja

1 tl Leivinjauhetta

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää siivilän läpi vehnäjauho-leivinjauheseos. Vuoraa irtopohjavuoka (24-26cm, korkealla reunalla, tämä kohoaa!) pohjasta ja reunoilta leivinpaperilla (annoin leivinpaperin mennä reunasta yli muutamia senttejä ja se olikin pelastus!). Sivele vähän öljyä ympäriinsä. Levitä taikina vuokaan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin.

Täyte:

500g Maitorahkaa

200g Maustamatonta tuorejuustoa

Puolikkaan appelsiinin kuoriraaste

2 rkl Sitruunamehua

3 dl Sokeria

1 rkl Vaniljasokeria

1 dl Perunajauhoja

5 Keltuaista

5 Valkuaista

Yhdistä maitorahka, tuorejuusto, kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot (siivilöiden) ja keltuaiset. Vatkaa toinen puoli sokerista ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi (pysyy kulhossa vaikka kallistelee/kääntää ylösalaisin jota en koskaan uskalla kokeilla :P). Kääntele valkuaisvaahto hellästi maitorahkaseoksen joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle.

Uunissa alatasolla 175 asteessa n. tunti. jos päällinen tummuu kovasti voit laittaa foliota päälle. Minulla ei kuitenkaan näin käynyt vaikka kävin kokoajan tarkistelemassa.🙂

Kakun kanssa sopisi ihanasti joku vadelma tai mansikkakastike/sose/marjat pelkiltään tms. Mutta kakku on itsessään niin makea että hillo menisi ehkä jo liiallisuuksiin.😛

2 thoughts on “Juustokakku

  1. heippa!

    Onpa tutun näköinen kakku, mulla työharjoittelussa kävi niin että New Yorkkilainen juustokakut ”räjähti” uuniin, eli siis noin miten sulla on käynyt, kysyi sitten pomolta mikä meni vikaan, totes vaan että olen vispannut liikaa kun piti vain varovaisesti käännella =) mutta hyvää se silti oli ja vadelmahilloa tai jotain vastaavaa me laitettiin sitten niiden päälle.

    1. Hööh, mä luulin että sen kuuluu vähän revetä tosta päältä.😄
      Kääntelin sitä kyllä mielestäni aika varovasti mutta joskus kun kokeilen uudestaan niin pitää oikein keskittyä asiaan.😛 Olipa se onneks kuitenkin tosi hyvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s