Vadelma-vanilja kinuskikakku

Tässä ovat nyt sitten nämä isot vadelma-vanilja täytteiset kinuskikakut. Oranssikukkaisesta versiosta minulta löytyi kumma kyllä enempi kuvia kuin sinikukkaisesta (tähänkin artikkeliin löysin vain yhden kuvan tuosta sinikukkaisesta) vaikkakin sinikukkainen oli mielestäni kauniimpi. No pari kuukautta sitten en vielä tiennyt pistäväni blogia pystyyn joten omaksi iloksenihan näitä kuvia olen ottanut.🙂

Eli kinuskin ohjeen olen ottanut kinuskikissalta

2dl kuohukermaa

2dl fariinisokeria

Kiehutetaan keskilämmöllä kunnes kinuskista tulee tarpeeksi paksua. Kinuski on valmista kun vesilasiin tiputettu tippa pysyy ehjänä eikä liukene veteen. Muistaakseni lisäsin lopuksi nokareen voita kinuskiin ja sekoitin sen sinne kunnolla. En tiedä mitä tapahtuisi jos en lisäisi voita.:/ Täytyy kyllä sanoa että vaikka kaikki ovat pelotelleet miten kinuski voi mennä pieleen niin mulla kyllä onnistui tosi hyvin vaikka olenkin hieman tumpelo ja kärsimätön.🙂

Mutta varo jos kakku on epätasainen saattaa kinuski alkaa juosta karkuun suklaiden kanssa, kuten minulla kävi tuossa toisessa reunassa. Ukko sitten lastalla piteli kakkua hetken aikaa siitä kohdasta että kinuski jähmettyi kunnolla niin grande katastrof oli estetty.😀

Täyte:  (pellin kokoisen kakun yhteen väliin elikkä riittää varmasti 24cm kakun molempiin väleihin)

400g pakastevadelmia

0.5 dl vettä

1 dl tomusokeria

2 flora vanillaa

perunajauhoja

vaniljakreemijauhetta

Keitä vadelmia kattilassa veden kanssa muutama minuutti. Lisää tomusokeri. Kaada siivilän kautta kulhoon ja muussaa kaikki vadelmat läpi niin että vain siemenet jäävät poisheitettäväksi. Laita siivilöity neste takaisin huuhdeltuun kattilaan. Anna kiehahtaa ja vaihda keskilämmölle. Lisäile perunajauhot kylmään veteen (n.0.5dl vettä/2-3rkl perunajauhoja) sekoitettuna pikkuhiljaa niin että seoksesta tulee oikein paksua kiisseliä, miltei hyytelöä (lisäilin itse perunajauhoja  katsomatta sen kummemmin muuta kuin kiisselin paksuutta). Kun kiisseli on tarpeeksi paksua, laita se jääkaappiin jäähtymään.

Vatkaa flora vanillat niin kovaksi vaahdoksi kuin pystyt ja lisää hieman kreemijauhetta jotta täytteestä tulisi paksumpi. Lisää jäähtynyt vadelmakiisseli sekaan pienissä erissä, katso ettei täytteestä tule liian nestemäinen jos kiisselisi on jäänyt liian löysäksi, se ei pysy kakun välissä.

Tästä täytteestä (ja kakuista) sain tuhottomasti kehuja, ja mansikalla olen kokeillut myös onnistuneesti. Itse vain pidän enempi vadelmasta. :D

Tuossa alla se sinikukkainen kinuskikakku:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s