Savulohipiirakka

Tein tyttären 1v syntymäpäiville herkullista savulohipiirakkaa, joka meni parempiin suihin alta aikayksikön.🙂

Tähän meni:

1 iso lehtitaikinalevy

1 purjo

3 isoa sipulia

Puolikas savustettu lohi

Emmental raastetta (n.250g/maun mukaan)

n. 50g Voita

n. 1 1/2 dl- 2dl Kermaa

Mausteita oman maun mukaan

Lehtitaikina sulamaan. Pilkotut sipulit + purjo kuullotetaan pannulla runsaassa määrässä voita. Maustetaan oman maun mukaan esim. sitruunapippuri, mustapippuri, curry, suola, tilli jne… Nypitään savulohi joukkoon ja lisätään viimeiseksi kerma. Kun kerma on kiehahtanut otetaan pannu levyltä ja annetaan täytteen hieman jäähtyä. Uuni laitetaan 200 asteeseen. Lehtitaikina kaulitaan suunnilleen pellin kokoiseksi leivinpaperille. Otetaan päästä n. viidesosa pois koristelua varten ja siirretään loppu pellille. Hieman jäähtynyt täyte levitetään taikinapohjan päälle. Koristeluun tarkoitettu taikina osuus kaulitaan ja siitä voi veitsellä tai pizzaleikkurilla leikata pitkiä suikaleita jotka sitten laitetaan piirakan päälle ristikoksi ja päät painetaan pohjaan kiinni. Lopuksi ripotellaan emmental-juustoraastetta päälle. Uunissa piirakka valmistuu keskitasolla noin puolessa tunnissa. Yleensä tiedän piirakan olevan valmis kun pohja alkaa kohoilla muualtakin kuin reunoista.🙂

Tässä piirakka vielä raakana:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s