Kääretorttupohjat (vaalea+tumma)

Kääretorttupohjaa olen käyttänyt miltei jokaisessa kakussani. Se on niin ilmava että on saanut mielettömästi kehuja. Joka kerta onnistuu! Tämä on nyt se ohje joka parhaiten toimii minulla:

3 Munaa (3 isoa tai 4 pientä!!)

1.5 dl Sokeria

1 dl Vehnäjauhoja

1 dl Perunajauhoja

1-1.5 tl Leivinjauhetta

(Tummaan pohjaan 2-5rkl tummaa kaakaojauhetta ja halutessa myös 50g tavallista tai tummaa suklaata raastettuna toimii upeasti!)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita loput ainekset keskenään ja siivilöi ne vaahtoon nuolijalla huolellisesti käännellen.  Levitä seos uunipellille ja laita uuniin keskitasolle 200 asteeseen noin 5-10 minuutiksi, uunista riippuen. Pinta ottaa kauniisti väriä kun pohja on valmis, mutta varo palamista! Levitä leivinpaperiarkille sokeria (myös tomusokeri on toiminut minulla) ja kumoa kuuma pohja siihen. Ota paistossa apuna käytetty leivinpaperi heti pois jotta se ei jää kiinni.

Tumma pohja tehdään siis täsmälleen samalla tavalla mutta vain lisäten jauhoseokseen kaakaojauheen ja/tai suklaarouheen (suklaarouhe lisätään ihan viimeiseksi).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s