Sitruuna-täytekakku

Sain kunnian tehdä siskolleni hääkakun, ja tämä oli ensimmäinen koekakkuni sen varalle. Kun ei ole ennen kummemmin kakkuja koristellut, osoittautui tehtävä hyvinkin haastavaksi! Kakku on suorastaan karmaiseva, mutta hyvää se oli silti ja nyt tiedän ettei pienireikäisellä tyllalla onnistu kerman pursotus toivotulla tavalla. Tai ei ainakaan minulta onnistu, jos joku tietää tähän vippaskonstin niin saa kertoa! :P

Kakkupohja on ihan tavallinen vaalea kääretorttupohja jonka ohje löytyy tuolta ”pohjat” osiosta.

Täyte on mitoitettu pieneen 15cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun 2 väliin. 24cm kakkuun tämä määrä menisi varmaan yhteen väliin.

1 Flora vispi

1 sunnuntain sitruunarahka

Vatkaa flora vispi kovaksi vaahdoksi. Vatkaa rahka joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan. Kostuta kakkupohja laimennetulla sitruunamehulla ja levitä lemon curdia ohut kerros pohjan päälle. Lisää vielä puolet rahkatäytteestä ja tee samoin toiselle kakkukerrokselle. Muista kostuttaa myös päällimmäinen kakkupohja. :)

 

Koristeluun levitin vain flora vispiä kakun reunoille ja päälle jonka tasoitin kakkulastalla. Loput vispit värjäsin siniseksi pastavärillä ja pursotin pienellä tyllalla helmiä ylä ja alareunaan sekä tein epäonnistuneita koukeroita reunoille… :/

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: